Добродошли на школски CITI-SENSE портал Шесте београдске гимназије!

Матуранти (2013) у дворишту "Шесте" (извор: званична фејсбук страница VIbgdgim)

CITI-SENSE је европски пројекат који развија грађанске опсерваторије како би оснажио грађане да допринесу и учествују у управљању квалитетом животне средине. 

У оквиру дела овог пројекта ми желимо да омогућимо школама да учествују у мониторингу квалитета ваздуха. 

У студији учествује 12 школа из четири европска града Београд (Србија), Единбург (Велика Британија),  Љубљана (Словенија) и Осло (Норвешка). На  CITI-SENSE школским  порталима омогућава се приступ подацима о квалитету ваздуха у школама, форум за дискусију, и прикaзују се остале информације везане за тему пројекта.Попуните упитник о квалитету ваздуха


Уколико сте ученик или наставник у Шестој београдској гимназији, молимо вас да одвојите мали део вашег времена и попуните анкету о квалитету ваздуха.

За попуњавање анкете потребно је мање од 2 минута.

Хвала унапред! 


Квалитет ваздуха у школама


Лош квалитет ваздуха може имати велик утицај на концентрацију и способности за рад и ђака и наставника. 

Како би омогућили да се у школама научи више о квалитету ваздуха у затвореном простору, и утиче на његово побољшање, у оквиру CITI-SENSE пројекта смо у 12 школа широм Европе поставили електронске сензоре за мерење  неких физичких и хемијских параметара ваздуха.  

Постављени сензори мере  температуру, релативну влажност, буку, концентрацију CO2, NO2, CO, O3, PM10, PM2.5 честица и радона. Подаци о мерењу се често aжурирају и може им се приступити преко портала на странци Претрага података. Детаљније информације o пројекту можете наћи на страни Сазнајте више. 

Copyright 2021 by DotNetNuke Corporation